Mart 08, 2022 04:19 AM

Kış Bahçesi Nedir? Farklı Kış Bahçesi Modelleri

Louvered Roof ideas for an attractive outdoor space

Kış bahçesi, tercihlerinize göre açılıp kapatılabilen, belirli açıklıklara sahip, camla kaplı yapılardır. Kış bahçeleri, pergolalar, verandalar dahil olmak üzere çeşitli isimlerle anılır. Kış bahçeleri çoğunlukla camdan yapılmış oldukları için doğal ışığa izin vermeleri açısından güzeldir.

Kış bahçesi evinizin benzersiz bir özelliğidir. Kendinizi doğanın güçlerinden koruyarak çevreniz üzerinde kontrolünüzü korurken, dışarıyı içeriye taşıyabileceğiniz bir alandır. Kış bahçeleri, evinizin konforunda dinlenirken açık hava manzarasının keyfini çıkarmanın ideal yoludur. Jakuzinizde özel bir banyo yaptırmak veya çocukların oynayabileceği ayrı bir alan yaratmak isteyenler için harika bir çözümdür.

Kış bahçeleri genellikle orijinal evin doğaya uzanan ekonomik bir iç yaşam alanı olarak inşa edilmesinden sonra eklenir. Kış bahçeleri çeşitli şekillerde ve kombinasyonlarda gelir. En sıra dışı tasarımlar mevcut yapınıza uyum sağlar ve sonradan düşünülmüş bir düşünceden ziyade evinizin doğal bir uzantısı gibi görünür.

Kış bahçelerinin iki önemli avantajı vardır: açıklık ve görünürlük. Ayrıca, çoğu kış bahçesi genişletmesinin standart inşaattan daha düşük maliyetli olması nedeniyle uygun maliyetlidirler. Buna ek olarak, sıklıkla beton teraslar veya ahşap teraslar gibi önceden var olan temelleri kullanır ve katı kiremit yerine yarı saydam çatılara sahiptir.

Kış bahçenizi modern bir sundurma olarak düşünün. Uzun yıllar boyunca bir ailenin toplanabileceği, açık havada keyif yapabileceği ön veya arka sundurmaları içeriyordu. Bu durum yağmur, rüzgar ya da istenmeyen böcekler gibi faktörler birçok kişinin olumsuz tecrübesi ile sonuçlanıyordu.

Başlangıçta inşaatçılar verandaları ve terasları kış bahçelerine dönüştürdüler. Verandalar ve kış bahçeleri artık aşağıdakiler gibi hafif, yüksek teknolojili malzemelerden yapılmıştır:

  • Alüminyum
  • Vinil Yapı
  • Tasarlanmış çatı panelleri
  • Yalıtılmış ve termal cam
  • Güneş enerjisiyle işlenmiş düşük emisyonlu (Low-E) cam
  • Radyant ısıtma ve soğutma için cihazlar

Peki kış bahçesinin işlevi nedir? Kış bahçesi, dış mekanı doğal bir şekilde içeri alma ve doğal ışığı kucaklama temel ilkesine ek olarak çeşitli aktiviteler için alan ve kullanışlılık katar. Aşağıda esnek uygulamalara bazı örnekler verilmiştir:

Güvendeyken oturup manzarayı seyretmek

Spa benzeri bir ortamda gevşeme

Sakin bir sığınma alanı

Öğleden sonra çayı veya güzel bir kitap

İdeal ev ofisi

Televizyonlu veya müzikli odalar

Çocuklar için oyun alanı

Aile buluşmaları için sıcak ve davetkar bir ortam

Esnek bir alanda çoklu aktiviteler, oyunlar ve el sanatları

Egzersiz alanları ve bitkiler, kuşlar, tüm evcil hayvanlar hatta balık havuzlarının bile yeşil alana ihtiyacı vardır.

Kış Bahçeleri Farklı Şekil ve Boyutlarda Olabilir

Evinizin geri kalanıyla güzel uyum sağlayan bir kış bahçesi yaratabilirsiniz.. Hava koşulları, böcekler veya diğer unsurlarla uğraşmak zorunda kalmadan dış mekanın ihtişamının tadını çıkarmak için çeşitli yüksek kaliteli kış bahçesi modelleri arasından seçim yapın.

Kış bahçeleri ayrıca dört mevsim ve yıl boyunca olmak üzere çeşitli tasarım ve kullanımlara dönüşmüştür. Göz önünde bulundurulması gereken diğer seçenekler, gerçek kış bahçesi olmayan dört kanallı vinil sundurmalardır. Kış bahçesi seçenekleri arasındaki temel ayrımlar burada listelenmiştir.

  • Üç Mevsim Kış Bahçeleri

Üç mevsim kış bahçeleri ilkbahar, yaz ve sonbaharda kullanılmak üzere geliştirilmiştir. Genellikle rüzgarı ve yağmuru dışarıda tutarken ışığa izin veren düşük maliyetli, hafif kumaşlar kullanırlar. Üç mevsim kış bahçesi aynı zamanda sıcak yaz günlerinde serinlemenin yanı sıra doğrudan güneş ışığından da gölge sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Üç mevsim kullanım için tasarlanan kış bahçeleri genellikle bir ısı kaynağıyla donatılmaz. Ancak hava sirkülasyonu ve ısıyı tahliye etmek için fanlara sahip olabilirler. Ayrıca ilkbahar sabahlarının serinliğiyle veya sonbahar akşamlarının soğuğuyla mücadele etmek için portatif oda ısıtıcılarını da kullanabilirler.

  • Dört Kanallı Vinil Sundurma

Dört kanallı bir vinil sundurma, yaşam alanınızı genişletirken aynı zamanda etrafınızdaki güzelliği de içine çekmenize olanak tanıyan güzel bir alternatiftir. Dört kanallı sundurma cam yerine vinilden oluşuyor. Malzeme kış bahçenize doğal ışığın girmesine izin verirken sizi ve başkalarını UV ışınlarından korumaya yardımcı olur. Bu dört kanallı vinil pencerelerin olağanüstü özelliklerinden bazıları şunlardır:

Pencereler, mevcut terasınıza veya dış alanınıza özel boyutlarda uyum sağlayacak şekilde yapılabilir.

Kış bahçenize inanılmaz görünüm ve uyum için dört kanallı pencereler yatay veya dikey olarak monte edilebilir

Her pencere paneli, güzel havanın avantajlarından yararlanmanıza olanak tanıyan tam bir fiberglas örgü ekranla donatılmıştır.

Dört kanallı bir vinil sundurma kurulumu, diğer veranda güneşlenme odası seçeneklerinden çok daha az zaman alır.

Pencere panelleri kırılmaya karşı dayanıklıdır.

Yeni dört kanallı sundurma muhafazanızın beş yıllık garantisi size gönül rahatlığı sağlayacaktır.

  • Dört Mevsim Kış Bahçeleri

Adından da anlaşılacağı gibi tüm yıl boyunca kullanılmaktadır. Dört mevsim kış bahçeleri tüm yıl boyunca doğadan tam olarak yararlanacak şekilde tasarlanmıştır.

Üç mevsim ve dört mevsim güneşlenme odaları arasındaki temel fark, termal dirençleri veya yalıtım yetenekleridir. Bunlar, inert gaz dolumu veya düşük emisyonlu kaplamalar gibi özel işlemlere sahip çift camlı, daha sağlam, ağır hizmet tipi yükseltmelerdir.

Dört mevsim kış bahçeleri çatılarına, duvarlarına ve kapılarına konulduğu iklime karşı yeterli izolasyona ve korumaya sahiptir. Yıl boyunca kullanılabilen birçok kış bahçesi, evin bir uzantısı gibi görünecek şekilde tasarlanmıştır. Bu nedenle aynı sarkan çatıya sahiptirler ve aynı dış cephe malzemelerini kullanırlar.

Profesyonellerle çalışın

Evinize güzel bir kış bahçesi eklemek istiyorsanız Schildr'i düşünün. Schildr evinizde güzel ve aydınlık bir kullanım alanı yaratır. Kış bahçeleri için genellikle daha fazla cam veya diğer şeffaf malzemeler bulunur, bu da ışığın içeri girmesine ve daha dramatik, göz alıcı bir yapıya izin verir. İyi tasarlanmış bir kış bahçesi, çok çeşitli mimari tarzları tamamlayacaktır.